Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ PRONEWS.GR - ΝΕΟΙ ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ Συριακά ΜΜΕ: "Η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία" - ΥΠΑΜ ΗΠΑ: "Να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο" (vid, φωτο)

 
του Βασίλη Καπούλα
To Iράν για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από μυστική του βάση κάνοντας επίδειξη των βαλλιστικών πυραύλων του μετά την εισβολή Τούρκων στην Συρία στέλνοντας μήνυμα σε Άγκυρα ότι αποτελεί στόχο μαζί με το Ισραήλ, όπως θα δείτε και σε εικόνα που έδειξαν ενώ ο Στρατηγός των ιρανικών μονάδων Quds, Qassem Suleimani εμψυχώνει τους στρατιώτες του λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση την ίδια στιγμή που Mil Mi-28 βομβαρδίζουν ισλαμιστές!
 
Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Α.Κάρτερ, τόνισε πως οι "στρατιώτες μας πρέπει να είναι έτοιμοι για υβριδικό ή παραδοσιακό πόλεμο ώστε να αντιμετωπίσουν την ρωσική επιθετικότητα".
 
Σε βίντεο που θα δείτε, το Ιράν έδειξε πλάνα από τη μυστική του βάση λέγοντας πως είναι άτρωτη καθώς είναι πολύ βαθιά μέσα σε βουνό ενώ έδειξε και τους βαλλιστικούς του πυραύλους με στόχο ΗΠΑ-Ισραήλ ενώ τα συριακά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν αυτό που σας μεταδώσαμε χτες, ότι υπήρξε εισβολή τουρκικής μονάδας σε περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από ισλαμιστές!
 
Tαυτόχρονα, σε μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη ο τουρκικός στρατός πέρασε τα σύνορα και εισέβαλε στην Συρία από το συνοριακό πέρασμα Etmeh και μπήκε σε μια περιοχή που ελέγχουν τζιχαντιστές την Τρίτη το πρωί μεταδίδουν συριακά ΜΜΕ! Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο τουρκικός στρατός περνά τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για να μπει στη βόρεια Συρία.
 
Συγκεκριμένα, μια τουρκική ταξιαρχία πέρασε τα σύνορα και πήραν θέσεις στο βουνό Al-Halaqa για να δημιουργήσουν τείχος κατά μήκος των συνόρων. Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία που έδωσαν στις ρωσικές δυνάμεις!
 
Ο σκοπός τους είναι ακόμη αμφιλεγόμενος.. Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τις αεροπορικές επιδρομές σε Ιντλίμπ, Χάμα, Ράκκα, Χαλέπι, Λαττάκεια και Deir Ezzor καθώς έχουν στοχοποιηθεί οι ισλαμιστές του ISIS.
 
Κάποιοι αναλυτές πιστεύουν ακόμη ότι η Τουρκία σχεδιάζει μια "ζώνη ασφαλείας" αφού απέτυχαν τα σχέδια τους για "no-fly-zone" εντός του συριακού εδάφους, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στα επιτελεία Ρωσίας και Δύσης  με ρωσικά μαχητικά να πετάνε διαρκώς στην περιοχή... ενώ κάποιοι άλλοι αναλυτές βλέποντας το βίντεο της εισβολής των Τούρκων απλά...δεν βλέπουν εισβολή!
 
Ταυτόχρονα, τα συριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια "Λεγεώνα" με στρατιώτες από Λαττάκεια, Banias, Jableh, Qardaha και Ταρτούς που έχει σχηματιστεί η οποία και θα λειτουργήσει ως " Ρωσικές χερσαίες δυνάμεις" και θα επιχειρήσει σε Χάμα, Χομς, Λαττάκεια.
 
Το νεοσύστατο Τέταρτο Σώμα Στρατού θα επιχειρήσει στο Slenfeh στη Λαττάκεια και σε Chalma, Hussamo, Al-Bahluliyah. 
 
Mία αντιπροσωπεία Ιρανών έφτασε στην Δαμασκό για να επιβλέψουν την κοινή επιχείρηση των "4+1" εναντίον των ισλαμιστών στη Συρία. Ο πρόεδρος του Ιρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και εμπειρογνώμονας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Alaeddin Boroujerdi αφίχθη στη Συρία σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη των χιλιάδων Ιρανών στρατιωτών.
 
Το Reuters επιβεβαιώνει αυτό που σας μεταδώσαμε χτες λέγοντας ότι χιλιάδες Ιρανοί έφτασαν στην Συρία για να ξεκινήσει η μεγάλη χερσαία επιχείρηση.
 
Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-28 βομβαρδίζουν θέσεις των ισλαμιστών ενώ σε βίντεο ο Ιρανός Στρατηγός Qasem Soleimani εμψυχώνει και δίνει οδηγίες στους στρατιώτες λίγο πριν το σάλπισμα της τελικής επίθεσης ενώ σε βίντεο και εικόνες που θα δείτε το Ιράν για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα τις πυραυλικές βαλλιστικές του εγκαταστάσεις με το αξιοπρόσεχτο να είναι η εικόνα του πατώματος...Συμβολική κίνηση τη στιγμή που οι Ιρανοί είναι στη Συρία και θα κινηθούν να σφραγίσουν τα σύνορα με Τουρκία...
 
Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν βάση της Faylaq al sham (υποστηριζόμενη από Σαουδική Αραβία) σύμμαχος της Nusra Front στην Ιντλίμπ ενώ ο συριακός Στρατός κατέλαβε την πόλη  Fawru στην Hama και τα χωριά Lahaya και Sakiak.
 
Τέλος, οι συριακές δυνάμεις  ανταποδίδουν με τον ίδιο τρόπο τους ισλαμιστές... αποκεφαλίζοντας τους στην Kafr_Nabudah ενώ παραλαμβάνουν και νέα Τ-72Β και ΒΜP όπως σας ενημερώσαμε χτες..
 
Εικόνα από την Ιρανική βαλλιστική βάση (προσέξτε το πάτωμα)
 
 
Αποκεφαλισμοί ισλαμιστών
 
 
 
 
 
 
 
Η καταστροφή βάσης ισλαμιστών από ρωσικά μαχητικά
 
 
 
Mil Mi-28 επιχειρούν στην Συρία
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Η Ιρανική βάση
 
 
 
 
 
 
 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου