Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

3.500 ΟΥΙΓΟΥΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ - ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΗΠΑ Επιπλέον πολεμικό υλικό έστειλε η Κίνα στην Συρία - 100 πυρηνικές κεφαλές έτοιμες για ... χρήση ανακοίνωσε ο Β.Πούτιν (φωτο, vid)


 του Βασίλη Καπούλα
Η Κίνα έστειλε συστήματα επιτήρησης, πυρομαχικά και δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών στην Συρία ενώ κινείται για να ενώσει τις δυνάμεις της με την Ρωσία τη στιγμή που ο στόχος της 3.500 Ουιγούροι Τούρκοι έχουν αναπτυχθεί στη Χάμα με τις ΗΠΑ να κάνουν κινήσεις αντιπερισπασμού για να το αποτρέψουν στέλνοντας πολεμικά πλοία στα νησιά Spratly!
 
Ταυτόχρονα ο Β.Πούτιν προειδοποίησε την Δύση λέγοντας πως "έχουνμε την τεχνογνωσία, τα όπλα και την θέληση να τα χρησιμοποιήσουμε απεναντι στους εχθρούς μας ενώ ανακοινώθηκε η ένταξη στο στρατηγικό οπλοστάσιο της Ρωσίας 100 πυρηνικών κεφαλών!
 
Η Ρωσία έχει εκσυγχρονίσει το οπλοστάσιο της με υψηλής ακρίβειας και τεχνολογίας όπλα είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ τόνισε πως θα χρησιμοποιήσει το οπλοστάσιο του αν απειληθεί για να διασφαλίσει την ασφάλεια του.
 
"Βασικά , όλοι οι συνεργάτες μας γνωρίζουν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ότι η Ρωσία κατέχει υψηλής ακρίβειας όπλα. Ένα πράγμα είναι αυτό, ότι οι ειδικοί γνωρίζουν πως η Ρωσία κατέχει αυτά τα όπλα ενώ το άλλο πράγμα είναι- για να το ξεκαθαρίσουμε-  ότι είναι υψηλής ποιότητας. Το τρίτο πράγμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι να τα χρησιμοποιήσουν. Και το τέταρτο είναι ότι η Ρωσία έχει την θέληση να το κάνει αν αυτό συμπίπτει με τα εθνικά της συμφέροντα του κράτους και του λαού της" είπε ο Β.Πούτιν στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τη Δύση!
 
Ταυτόχρονα, όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Κίνα έστειλε πολεμικό υλικό στην Συρία και συγκεκριμένα τα SUV  BJ2022 Brave Warrior ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παραδόθηκαν και συστήματα επιτήρησης, πυρομαχικά και δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών!
 
Το BJ2022 Brave Warrior είναι ένα ελαφρύ όχημα πολλαπλού ρόλου 4 × 4. Η βασική έκδοση είναι εξοπλισμένη με ένα κινητήρα diesel 3.2 λίτρων με 6κύλινδρη μηχανή 140 ίππων!
 
Η απόσταση ανάμεσα στον μπροστά και και στον πίσω άξονα είναι 2.8 μέτρα ενώ τα αντίστοιχα Αμερικανικά Ηummer H1 είναι 4.67 μέτρα.
 
Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία κοντά στα νησιά Spratly προκειμένου να αποτρέψει την Κίνα από το να στείλει στρατό στην Συρία για να βοηθήσει την Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας!
 
Η αμερικανική αυτή ανάπτυξη θα λάβει χώρα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν τουλάχιστον ένα πολεμικό πλοίο μέσα στα 12 ν.μ. για να δείξουν ότι δεν αναγνωρίζουν την κυριαρχία της Κίνας στην περιοχή.
 
Η αντίδραση της Κίνας  μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της ήταν άμεση.
 
Ο Hua Chunying προειδοποίησε τις ΗΠΑ "να απέχουν από οποιαδήποτε προκλητικό βήμα στην περιοχή" και επιβεβαίωσε την ισχυρή δέσμευση ότι "η Κίνα δεν θα επιτρέψει σε κανένα έθνος να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των νησιών Spratly.
 
Οι κινεζικές δυνάμεις κατευθύνονται στην Συρία για να ενωθούν με τις ρωσικές και πολεμήσουν το ISIS. Μία λάθος κίνηση από την Τουρκία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ θα σημάνει παγκόσμιο πόλεμο μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.
 
Σύμφωνα με αρκετές πηγές, κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις κατευθύνονται προς την Μέση Ανατολή για να δράσουν και να ταπεινώσουν τις ΗΠΑ. Σε μία μόνο εβδομάδα η Μόσχα έχει αποκτήσει δυναμική αναλαμβάνοντας τον ρόλο των ΗΠΑ: Να λειτουργούν ως υπερδύναμη σε μια περιφερειακή διαμάχη που έχει  όμωςσυνέπειες μακρυά από τη περιοχή.
 
"Η είσοδος της Κίνας σημαίνει ότι δύο υπερδυνάμεις θα συνεργαστούν εναντίον του ISIS και των απρόθυμων ΗΠΑ να τους πολεμήσουν, δύο εχθροί μας στον Ψυχρό Πόλεμο θα ενωθούν στρατιωτικά και θα αποκτήσουν κυριαρχία στο πιο στρατηγικό σημείο του κόσμου, την πλούσια από πετρέλαιο και πολιτικά εύθραστη Μέση Ανατολή".
 
Ένα νέο μεταπολεμικό δόγμα έρχεται στην επιφάνεια, στο οποίο Μόσχα και Πεκίνο προειδοποιούνν ότι δεν θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να επαναβεβαιώσει την επιρροή τους σε χώρες που έχουν "απελευθερώσει" στην Μέση Ανατολή!
 
Oι ΗΠΑ θα ρισκάρουν πόλεμο με Ρωσία και Κίνα για να επανακάμψουν;
 
Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος "ατυχήματος" όπως έδειξε και ο εγκλωβισμός του τουρκικού F-16. Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση κατάρριψης; Θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ ή θα βυθιστεί μέσα στην αδυναμία του. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε παγκόσμιο πόλεμο....
 
Μιλώντας για την κρίση στην Συρία ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi είπε στο Σ.Α του Ο.Η.Ε. στη συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη: "Ο κόσμος δεν αντέχει να κάθεται και να κοιτάζει με κλειστά όπλα αλλά ούτε και να παρεμβαίνει αυθαίρετα".
 
Πρόσθεσε ότι θα έθνη πρέπει να πολεμήσουν ενωμένα την "βίαια εξτρεμιστική ιδεολογία".
 
Mr Wang και Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν και τόνισαν πως οι δύο χώρες έχουν "κοινές θέσεις" σε πολλά εσωτερικά και διεθνή ζητήματα.
 
Η Κίνα έδειξε αλληλεγγύη με τη Συρία βάζοντας βέτο με τη Ρωσία στις προτάσεις των Η.Ε. εναντίον του Μ.Άσαντ σχετικά με την πρόταση να δικαστεί σε Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
 
Κινεζικά μαχητικά J-15  θα επιχειρήσουν στην Συρία ενώ κινεζικά πλοία κατευθύνονται προς εκεί.
 
'Αλλωστε τον προηγούμενο χρόνο, ο αρχηγός του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, απείλησε την Κίνα λόγω ων μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Xinjiang.
 
Η Κίνα θα καταδιώξει τους Ουιγούρους Τούρκους του TIP (Toυρκικό ισλαμιστικό κόμμα) έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης σε Συρία και Ιράκ και ευθύνονται για τρομοκρατικές επιθέσεις στην επαρχία Xinjiang όπου χιλιάδες έχουν πεθάνει ενώ το ISIS έχει δηλώσει πως θέλε αν αυξήσει την επιρροή του στην Κίνα.
 
Τέλος, η China National Petroleum Corporation έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις πετραιλαιοπηγές της Συρίας ενώ η Κίνα εκμεταλεύεται πετρελαιοπηγές και στο Ιράκ και θα χάσει πολλά αν πέσουν στα χέρια του ISIS.
 
Δείτε φωτογραφίες από στρατόπεδο εκπαίδευσης του TIP στην Jisr al-Shughur και σε Χάμα.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου