Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Πούτιν έστειλε τελεσίγραφο στον Ποροσένκο! «Αν δεν λάβεις μέτρα θα έχουμε πόλεμο»

Η επανάληψη των επιθέσεων του ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ και στο Λουγκάνσκ, θέτει σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία στην βάση των συμφωνιών Μινσκ. Αυτό αναφέρεται σε επιστολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, προς τον Ουκρανό ομόλογό Πέτρο Ποροσένκο , η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή, 18η Ιανουαρίου σε ρωσικό κανάλι Russia Today.

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην νότιο-ανατολική Ουκρανία, που συνδέονται με την επανάληψη των επιθέσεων στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ, μας προκαλούν σοβαρή ανησυχία και, στην πραγματικότητα θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία, στην βάση της συμφωνίας του Μινσκ της δέκατης ένατης Σεπτεμβρίου 2014», αναφέρει η επιστολή, το κείμενο της οποίας, παρουσιάζει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Itar- TASS.

O Πούτιν κάλεσε τον Ποροσένκο να λάβει αμέσως μέτρα για να σταματήσει τις επιθέσεις και να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός , αποσύροντας τα ουκρανικά πυροβόλα των 100 mm , σε απόσταση που καθορίζεται από τις συμφωνίες του Μινσκ. «Με τη σειρά μας , είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον ΟΑΣΕ, για να οργανώσουμε την παρακολούθηση της εφαρμογής αυτών των βημάτων», έγραψε στην επιστολή του ο Ρώσος ηγέτης.

Επίσης ο ρωσικός τύπος αναφέρει ότι η ουκρανική αεροπορία, έριξε βόμβες 500 κιλών εναντίον των φιλορώσων εθνικιστών, κάτι που στην κυριολεξία έχει εξοργίσει τον ρώσο Πρόεδρο.

Νωρίτερα την Κυριακή, ένας εκπρόσωπος του ρώσου Προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν την Παρασκευή το βράδυ, στις 16 Ιανουαρίου, έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στον Ουκρανό ομόλογο του , το οποίο περιελάμβανε ένα σχέδιο για την απομάκρυνση των πολιτοφυλάκων και των δυνάμεων ασφαλείας, μαζί με ουκρανικά βαρέα συστήματα. Δυστυχώς, η ουκρανική πλευρά απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο, χωρίς να δηλώσει τίποτα και, επιπλέον, ξανάρχισε και πάλι τις εχθροπραξίες, καταλήγει το δημοσίευμα .

Σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr, αναφέραμε την συγκέντρωση 18 βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων OTR-21 Tochka , κοντά στις πόλεις Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ. Οι ουκρανοί επιτίθενται με σφοδρότητα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανακαταλάβει μέρος του αεροδρομίου της περιοχής.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έστειλε στην ουσία «τελεσίγραφο» στον Ουκρανό ομόλογο του, προειδοποιώντας τον για τις συνέπειες των πράξεων του. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ρωσικός στρατός πέριξ των ουκρανικών συνόρων, τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Αναμένονται εξελίξεις ραγδαίες , οι οποίες θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην Ουκρανία και στην περιοχή των βαλτικών χωρών. Υπενθυμίζουμε ότι αμερικανικές δυνάμεις με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, μεταφέρθηκαν στην Λιθουανία, κάτι που το Κρεμλίνο το θεωρεί άκρως εχθρική πράξη του ΝΑΤΟ , κατά της ίδια της Ρωσίας.

πηγη
- See more at: http://www.hellas-now.com/2015/01/blog-post_435.html#sthash.dKJHw7EZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου