Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ απειλεί την εισαγγελέα Παπανδρέου!


Δημοσιεύθηκε από onpolitika στο Ιουνίου 18, 2014
ipovrixia

Έντονη δυσφορία, που εστιάζεται στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της οποίας το παραπεμπτικό αναφέρει ότι, «από την προκαταρκτική εξέταση που

διενεργήθηκε, προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, η κυρία Παπανδρέου «δεν είχε δικαίωμα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και στην ουσία δεν την διενήργησε, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να σχηματίσει δικογραφία, που περιλαμβάνει μόνο τα πρακτικά της Βουλής».
Υποστήριξε ότι «προφανώς πρόκειται για λάθος διατύπωση», ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, να προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα.
Πέραν αυτού, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι «η ενέργεια της κυρίας Παπανδρέου είναι νομικά απαράδεκτη και δημιουργεί πολιτικό ζήτημα», ενώ πρόσθεσε ότι «ο Βενιζέλος δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι».
Πάντως, πέραν των διαδικαστικών ζητημάτων, για το αν έπρεπε ή όχι να προχωρήσουν οι εισαγγελείς σε προκαταρκτική εξέταση για ευθύνες που αφορούν υπουργούς, το ΠΑΣΟΚ θέτει και θέμα ουσίας, καθώς πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναρωτιούνται: «Πώς είναι δυνατόν η κυρία Παπανδρέου να εντοπίζει πιθανές ποινικές ευθύνες υπουργών από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας;».

http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου