Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Χάος λίγο πριν τη σέντρα του Μουντιάλ στη Βραζιλία


cnn
Χάος επικρατεί στους δρόμους του Σάο Πάολο, όπου είναι σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Μόλις λίγες ώρες πριν από την έναρξη του 20ού Μουντιάλ, το οργισμένο πλήθος βγήκε ξανά στους δρόμους να


διαμαρτυρηθεί για την ανάληψη της πολυέξοδης διοργάνωσης από τη Βραζιλία, που ταλανίζεται από την φτώχεια.
Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, για να διαλύσει τον κόσμο, ενώ οι διαδηλωτές από την πλευρά τους έχουν ανάψει φωτιές σε οδοφράγματα που έχουν στήσει σε κεντρικές λεωφόρους.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν, δυο δημοσιογράφοι του CNN, εκ των οποίων η μία είναι Ελληνίδα παραγωγός και ονομάζεται Μπάρμπαρα Αρβανιτίδης. (φωτογραφία)
Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων, έχουν προγραμματιστεί άλλες τέσσερις συγκεντρώσεις σε άλλες περιοχές του Σάο Πάολο, ενώ εντός των επόμενων ωρών, θα πραγματοποιηθούν και άλλες διαδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλες πέντε πόλεις της Βραζιλίας.
 http://olympia.gr/2014/06/12/%CF%87%CE%AC%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BB-%CF%83/#more-394798

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου