Τρίτη 8 Απριλίου 2014

VICE (UK): “Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να είναι καλύτερη φίλη με τη Χρυσή Αυγή απ' ό,τι νομίζαμε”.


VICE (UK): “Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να είναι καλύτερη φίλη με τη Χρυσή Αυγή απ' ό,τι νομίζαμε”.

Η Ελλάδα είναι πολύ μακριά από το να βγεί από την οικονομική ύφεση, παρά όλα τα πράγματα που οι τηλεδημοσιογράφοι της χώρας λένε στο κοινό τους, τους τελευταίους δύο μήνες.


Και, πραγματικά, τα χρήματα είναι το λιγότερο από τα προβλήματά, το πραγματικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει όλων των ειδών τα χάλια, αλλά και ότι κατάφερε να κρύψει το άσχημο πρόσωπό του, κάτω από ένα μεγάλο βουνό χρημάτων κατά τα χρόνια της ευημερίας, έτσι ώστε κανείς πραγματικά να μην το είχε παρατηρήσει μέχρι τώρα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασχήμια από τότε που τελείωσαν τα λεφτά, και δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα.

Το τελευταίο πολιτικό σκάνδαλο που απειλεί τη δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την επιβολή λιτότητας είναι μια μαγνητοσκοπημένη συνομιλία που δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταξύ του πρώην Γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), Ηλία Κασιδιάρη. Το βίντεο δείχνει ότι η δίωξη του ακροδεξιού κόμματος, με κατηγορίες που σχετίζονται με «εγκληματική οργάνωση», είχε ενορχηστρωθεί από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να σημειώσουν πολιτική πρόοδο και να κερδίσουν ψήφους.

Προφανώς αυτό απαιτεί να βάλουμε μερικά πράγματα στο μικροσκόπιο - για παράδειγμα, την εγκυρότητα του πορίσματος που συντάχθηκε από τις δικαστικές αρχές μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ακτιβιστή και ράπερ Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά το περασμένο φθινόπωρο.

Ο Κασιδιάρης έδωσε την απομαγνητοφώνηση του βίντεο στο κοινοβούλιο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης για φηφοφορία σχετικά με την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Μετά την δημοσίευση, ο γιος του Μπαλτάκου εισέβαλε στα γραφεία της ΧΑ στο Κοινοβούλιο και προσπάθησε να επιτεθεί σε τρεις βουλευτές τους.

Η ανάρτηση του βίντεο στην ρωσική ιστοσελίδα RuTube έχει αποδιοργανώσει το πολιτικό και δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα, καθώς ο Μπαλτάκος- ο οποίος έκτοτε παραιτήθηκε από τη θέση του ως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου – θεωρείται ευρέως ότι είναι το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προσωπική επιλογή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να τον βοηθήσει να διαμορφώσει και να διευθύνει την κυβερνητική πολιτική.

Και αν είναι εντάξει, όπως φέρεται, να φτιάχνει ποινικές διώξεις, ποιός ξέρει μέχρι τι είναι ικανός να έχει κάνει

Στην απομαγνητοφώνηση, ο Μπαλτάκος φαίνεται να ζητάει συγνώμη στον Κασιδιάρη για τον τρόπο που τα γεγονότα εκτυλίσονται κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει δικαστική έρευνα για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Υπαινίσσεται ότι ο ανακριτής δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του Κασιδιάρη - ή του άλλου βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Παναγιώταρου – και αυτός είναι ο λόγος που οι δυο τους δεν έχουν φυλακιστεί.

Που σημαίνει ότι αυτός, [ο Μπαλτάκος] ανοιχτά υποστηρίζει την αθωότητά τους, ενώ παράλληλα υποδηλώνει ότι η ευθύνη για το ότι δεν βρίσκονται υπό κράτηση, είναι των υπουργών και όχι των δικαστικών αρχών. Ο Μπαλτάκος στη συνέχεια υπαινίσσεται ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρενέβησαν συνειδητά στη δικαστική διαδικασία, σε μια προσπάθεια να διαλύσουν την εξτρεμιστική ακροδεξιά οργάνωση.

Η ευκολία και η άνεση με την οποία ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης φαίνεται να συνομιλεί με ένα μέλος μια οργάνωσης που για πολλούς Έλληνες, είναι ουσιαστικά ένας πολιτικός βόθρος - ένα κόμμα που πολλοί θεωρούν ότι είναι η πιο βίαιη πολιτική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα - έχει προκαλέσει ένα κύμα σοκ σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι σάπιο στην καρδιά του πολιτικού συστήματος. 

Στο βίντεο, ο Μπαλτάκος ακούγεται να λέει στον Κασιδιάρη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, τον οποίο περιγράφει ως «αστό», ήταν πεπεισμένος ότι η ποινική δίωξη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής θα βλάψει τα ποσοστά της και θα ωφελήσει το δικό του κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μπαλτάκο, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη - ευσεβής Χριστιανή - διορίστηκε στη θέση της, γιατί προέρχεται από το ίδιο χωριό με τον πρωθυπουργό.
Στο βίντεο, ο Μπαλτάκος λέει ότι η Κουτζαμάνη κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ότι είναι «παγανιστές, ειδωλολάτρες [και] Ναζί», προσθέτοντας ότι «αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό». Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν καταδικαστεί, λέει ο Μπαλτάκος στον Κασιδιάρη, όχι επειδή είχαν κάνει κάτι κακό αλλά επειδή η Κουτζαμάνη τους «την φύλαγε» (had it in for them).

Πίσω στο 2012, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος είχε πετάξει έξω απ΄το γραφείο του, έναν εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τα δικαιώματα του ανθρώπου, και ότι ο ίδιος προσωπικά δεν ενδιαφέρεται για τις διεθνείς ευθύνες και τα καθήκοντα της χώρας.

Δυστυχώς, κάτι μου λέει ότι θα ακολουθήσουν και πιο ανησυχητικές αποκαλύψεις.

Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news
RAMNOYSIA 

4 σχόλια:

ISAAK SOLOMOY είπε...
Για να μην γινουμε μειονοτητα στην πατριδα μας μια ειναι η λυση......
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
χαλαρωσε είπε...
δεν χρειαζεται να το βροντοφωναζεις φιλε. Το ξερουμε οτι σας γεννησε η ιδια μητρα. Τι θα πει εσωτερικου;
amethystos είπε...
Δυστυχώς γιά όλους μας καί γιά τίς ελπίδες μας υπάρχει ένα ιστορικό δηλ. πολιτικό φαινόμενο πού λέγεται ΕΤΕΡΟΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ. Οταν κάποιος πετύχει τόν σκοπό του,δέν τόν εννοεί σάν ολοκλήρωση,σάν πληρότητα,τελολογικά,αλλά σάν τήν αρχή επιβολής αυτού τού σκοπού παντού,στούς πάντες. Καί εγκαθιστά τόν γνωστό σέ όλους μας ολοκληρωτισμό.Ο ΧΊΤΛΕΡ, Ο ΛΕΝΙΝ, Ο ΣΤΑΛΙΝ είναι γνωστά παραδείγματα. Σέ μάς πρόσφατα, ο Αντρέας,καί σήμερα ο Σαμαράς. Ο σκοπός σαρκώνεται στήν ιστορία,ενώ ανήκει στόν κόσμο τών ιδεών, πού είναι αιώνιες. Μπαίνει στό πεπερασμένο, όπου υφίσταται αλλαγές καί προσαρμογές,όπου κυριαρχεί η επιβίωση τού σκοπού,όπου πεθαίνει καί ξαναγεννιέται διαρκώς. Καινούριος,έτερος. Ανανεώνεται. Ποιοί πάσχουν από αυτή τήν ασθένεια; Αυτοί πού επιθυμούν τήν εξουσία. Διότι η επιθυμία νομίζουμε ότι είναι δική μας καί η επίτευξη τού σκοπού τόν καθιστά δικό μας. Τόν οικειοποιούμεθα. Τό βιώνουμε αυτό τό φαινόμενο στήν πολιτική αλλά καί στήν καθημερινότητά μας. Στόν γάμο,στήν εργασία-μέ τήν γραφειοκρατία,στήν εκκλησία μέ τόν κληρικαλισμό.Τό γνώρισμα αυτής τής ασθένειας,τό σύμπτωμα είναι πώς εμφανίζει τόν άνθρωπο σάν καλό παιδί. Είναι τό γνωστό ένδυμα φωτός.Αυτά τά καλά παιδιά εκπαιδεύονται στά κολλέγια ή στίς εκκλησιαστικές οργανώσεις.Είναι τό προιόν τής Αγγλοσαξωνικής παιδείας καί ηθικής πού έχει σάν σκοπό της νά δημιουργήσει στά γρήγορα μιά κρούστα πού θά κρύβει τήν λάβα τής βαρβαρότητος.Μάς έχει προειδοποήσει ο Κύριος στό Ευαγγέλιο αλλά ποιός ακούει;Είναι ο δούλος πού αγρόν ηγόρασε, παντρεύτηκε γυναίκα,αγόρασε βόδια. Αυτός πού είναι η καθημερινότητά του. Αυτός πού πούλησε τά πρωτοτόκια. Ο όχλος πού συνεχίζει νά σταυρώνει τόν Κύριο, γιά τό συμφέρον του, ο όχλος πού θά δεχθεί τόν αντίχριστο γιατί θά τού εξασφαλίσει ευκολία καί υγεία. Ειρήνη γιά νά απολαύσει τά πάθη του. Μάς τέλειωσε ο αιώνας τής ευτυχίας άς τό προσέξουμε.
χαλαρωσε είπε...
Σ΄ευχαριστω. Ελαβα μια σοβαρη απαντηση αμεθυστε, με τα παραπανω, σε θεμα που με απασχολουσε για τα καλα οργανωσιακα παιδια. Ειναι φοβερο. Την διψα τους για εξουσια την ταπεινοφορουν. ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Φυλαξε μας Παναγια μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου