Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τεράστιες ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται στα σύνορα με Ουκρανία - Σε επιφυλακή οι Spetznaz




Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν βασικές μονάδες της 49ης ρωσικής Στρατιάς στα σύνορα με την Ουκρανία έγινε γνωστό πριν λίγο από την Μόσχα. Η επιφυλακή ήρθε ως αποτέλεσμα της εξέγερσης που ξέσπασε πάλι από χθες στα κύρια ρωσόφωνα αστικά κέντρα του Χάρκοβο, του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ με καταλήψεις κτιρίων και ανάρτηση της ρωσικής σημαίας.
Στο Λουγκάνσκ ρωσόφωνοι και φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας (SBU).
Η Ουκρανία απάντησε με αποστολή ειδκών δυνάμεων της αστυνομίας, αλλά και δράση μισθοφόρων της Blackwater, όπως καταγγέλλεται από ρωσικής πλευράς αλλά φαίνεται ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Ρωσία ήταν η δήλωση του "υπουργού" Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ ο οποίος τόλμησε να κατηγορήσει ευθέως τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων από φιλορώσους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία και απειλησε ότι "κανείς δεν θα ανεχτεί ειρηνικά την ανομία των προβοκατόρων".
Η ρωσική απάντηση ήταν άμεση: Η 56η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Φρουρών στο Καμισίν και η 7η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στο Νοβοροσίσκ, όχι απλώς τέθηκαν σε επιφυλακή, αλλά αρκετές μονάδες τους προωθήθηκαν σε σεροδρόμιο δυτικότερα και πολύ κοντά στα σύνορα.
Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις των Spetsnaz - που έδρασαν τόσο αποτελεσματικά στην Κριμαία - από την 22η Ταξιαρχία που εδρεύει στο Ροστόφ, επέστρεψαν σε βάσεις κοντά στα δυτικά σύνορα, ενώ η 100η Ταξιαρχία και η 10η Ταξιαρχία τέθηκαν σεπίσης σε κατάσταση επιφυλακής.
Tο πιο σημαντικό ίσως, "σημάδι" επερχόμενων εξελίξεων είναι ότι η 176η Ταξιαρχία Επικοινωνιών που εδρεύει στο Novocherkassk έχει μεταφερθεί στα σύνορα και αυτό σημαίνει επικείμενη έναρξη επιχειρήσεων...
Ίσως μέσα στη νύχτα να έχουμε εξελίξεις...





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου