Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Επίθεση στο Σλαβιάνσκ προανήγγειλε το Κίεβο – Μεγάλη αποβατική άσκηση Ρώσων Πεζοναυτών στο Καλίνινγκραντ


Μπαρούτι μυρίζει πάλι η περιοχή του Ντόνετσκ και ολόκληρης της Ανατολικής Ουκρανίας ύστερα από την επίθεση που έχει προαναγγείλει για σήμερα το βράδυ το καθεστώς του Κιέβου.
Πιο συγκεκριμένα την επίθεση εναντίον των δυνάμεων αυτοάμυνας των ρωσοφώνων στο Σλαβιάνσκ προανήγγειλε σήμερα αργά το απόγευμα ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Τουρτσίνοφ σύμφωνα με κείμενο απόφασης που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό χώρο της ουκρανικής Verkhovna Rada.
«Δεκατέσσερα  τεθωρακισμένα γεμάτα με στρατιώτες έχουν λάβει εντολή να επιτεθούν στο Σλαβιάνσκ για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι για το θάνατο δύο Ουκρανών στην περιοχή»αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ουκρανικής Βουλής.
Μάλιστα η φρασεολογία στην ίδια ανακοίνωση είναι εντελώς προκλητική και εμπρηστική
«Οι τρομοκράτες οι όποιοι κράτησαν ομήρους τους δύο Ουκρανούς όχι μόνο προκάλεσαν τη χώρα μας αλλά και τη διεθνή κοινότητα παραβιάζοντας τη συμφωνία της Γενεύης σε μια πράξη η οποία είχε την απόλυτη στήριξη της Ρωσίας »(!) ξεχνώντας βέβαια να πει για τη δολοφονία 5 ρωσοφώνων στο Σλαβιάνσκ  από νεοναζιστές του «Δεξιού Τομέα».
Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν την ακεραιότητα και την ασφάλεια όλου του ρωσόφωνου πληθυσμού από τις δυνάμεις του Κιέβου.
Ταυτόχρονα ΗΠΑ και Ρωσία πραγματοποιούν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις σε Πολωνία και Καλίνινγκραντ με το θερμόμετρο της έντασης να ανεβαίνει επικίνδυνα.
Όπως ανέφερε σήμερα το ITAR-TASS  αμφίβιες δυνάμεις του ρωσικού  Στόλου της Βαλτικής διεξάγουν εντατικές αποβατικές ασκήσεις  στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, επικαλούμενο τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στην οποία υπάγεται ο στόλος της Βαλτικής , αντιπλοίαρχο Vladimir Matveyev .
Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν πλήθος αερόστρωμνων σκαφών κλάσης  MDKVP / Mordovia  σε συνδυασμό με την τελευταίου τύπου αποβατικά σκάφη «Serna » τα οποία πραγματοποιούν  αποστολές απόβασης σε άγνωστη ακτή .
Τα αερόστρωμνα  τύπου  " Mordovia " υποστήριξαν την απόβαση των Ρώσων πεζοναυτών με μαζικά πυρά των πυροβόλων τους  . Επίσης τα πληρώματα  ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκτόξευση  ρουκετών των 140 χλστ.  τύπου  Grad  σε στόχους στην ακτή.. Στην  άσκηση συμμετείχαν   μαχητικά αεροσκάφη Su - 24 της ναυτικής Αεροπορίας  του Στόλου της Βαλτικής, τα οποία πραγματοποίησαν  επανειλημμένες προσβολές στόχων εδάφους και στόχων επιφανείας.
«Μετά την καταστροφή  του «εχθρού» και των στόχων από την αεροπορική επίθεση  και την καταστολή των παράκτιων πυροβολαρχιών του εχθρού , τα ρωσικά αποβατικά πλοία αποβίβασαν στην ακτή στην περιοχή  Khmelevka τους ρώσους πεζοναύτες» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Στην αποβίβαση συμμετείχαν τουλάχιστον 14 ΤΟΜΑ   BTR - 82A μαζί με το προσωπικό της αερομεταφερομένων πεζοναυτών  (Airborne Assault Marines)  του Στόλου της Βαλτικής, καταλαμβάνοντας το προγεφύρωμα .
Ξαφνικά γυμνάσια των ΗΠΑ στην Πολωνία
 Ασκήσεις οι οποίες πρόκειται να κρατήσουν ένα μήνα και που θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Όπως ανέφερε ο γ.γ. ενημέρωσης του Πενταγώνου αντιναύαρχος John Kirby τα αμερικανικά στρατεύματα που αριθμούν 600 Πεζοναύτες άρχισαν να φτάνουν σήμερα στην Πολωνία προκειμένου να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες.
Το πρώτο σκέλος των ασκήσεων πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη στην Πολωνία από 150 άνδρες της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας η οποία εδρεύει στην Vicenza της Ιταλίας ενώ παρόμοιες ασκήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν σε Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία με τα στρατεύματα να φτάνουν σε κάθε μια από αυτές τις χώρες από την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι ασκήσεις  δεν είναι προγραμματισμένες και όπως αναφέρεται εντάσσονται στο πλαίσιο δεσμεύσεων  του ΝΑΤΟ για την εγκαθίδρυση κλίματος ασφάλειας των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου