Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Κατάσχεση πρώτης κατοικίας όσων χρωστούν ΙΚΑ - εφορία

ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΚΟΡΔΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

 Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς αποκάλυψε ότι θα παίρνονται τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο.
Δήλωση βόμβα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Σκορδά για το θέμα της άρσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
«Όταν χρωστάς στο ΙΚΑ ή στην εφορία δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία», είπε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
Ο κ. κ. Σκορδάς διευκρίνισε ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο η βούληση της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να μην προστατευθεί η κατοικία όσων χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά μόνο όσοι χρωστούν σε τράπεζες.
Ο υφυπουργός εντούτοις παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η πρώτη κατοικία των αδύναμων δεν πρόκειται να πειραχθεί.
«Κανένας οικονομικά αδύναμος δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία», υπογράμμισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκορδάς σε συζήτηση για το τελικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς, τόνισε ότι είναι λάθος να συζητούνται -αυτή τη στιγμή που εξελίσσεται η συζήτηση- τεχνικές παράμετροι του ζητήματος, αναφέροντας ότι το θέμα των πλειστηριασμών δεν θα μείνει ακάλυπτο.
Φυσικά εδώ ο Αθ.Σκορδάς κάνει χιούμορ. Πως ορίζονται οι αδύναμοι; Με φανταστικά τεκμαρτά εισοδήματα. Οπότε κανείς ποτέ δεν είναι οικονομικά αδύναμος σύμφωνα με το κράτος.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ακόμη ότι οι Έλληνες δανειολήπτες απολαμβάνουν της υψηλότερης προστασίας σε όλη την Ευρώπη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου