Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σπαρακτικό σκίτσο για το θάνατο της 13χρονης Σάρας

Σπαρακτικό σκίτσο για το θάνατο της 13χρονης Σάρας


Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, λένε οι Κινέζοι. Στην περίπτωση του σκίτσου του Δημήτρη Χαντζόπουλου, από τα ΝΕΑ, ίσως είναι ακόμα περισσότερες.

Ο θάνατος της 13χρονης Σάρας από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου αφορά αυτή την τραγωδία.
Δείχνει ένα μαγκάλι σε ένα άδειο δωμάτιο. 
Ο καπνός που βγαίνει, σχηματίζει την Ελλάδα. 
Στον τοίχο, κρεμασμένο σε μια κρεμάστρα, ένα λευκό φόρεμα.

Εξάμηνη άδεια παραμονής στη μητέρα της 13χρονης Σάρας

Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, δόθηκε εξάμηνη άδεια παραμονής από την Διευθυνση Αλλοδαπών, στη μητέρα της 13χρονης που έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις από αναμμένο μαγκάλι, στη Θεσσαλονίκη.

Η άδεια σύμφωνα με την εντολή του υπουργού, στην τραγική μητέρα από τη Σερβία θα έχει και δυνατότητα παράτασης μετά τους έξι μήνες.

Το δράμα της 13χρονης Σάρας
Σύμφωνα με το «Έθνος», η τραγωδία στη Θεσσαλονίκη βύθισε στη θλίψη τη μικρή κοινωνία και αποκάλυψε το δράμα που βίωνε η οικογένεια, λόγω των πιεστικών οικονομικών προβλημάτων που έκρυβε καλά πίσω από τους τέσσερις τοίχους του μικρού διαμερίσματος, όπου είχε μετακομίσει το καλοκαίρι.

Το ρεύμα είχε κοπεί από τον Σεπτέμβριο, λόγω μεγάλου χρέους από απλήρωτους λογαριασμούς που είχε αφήσει ο προηγούμενος ενοικιαστής, επίσης Σέρβος, όπως είπε ο 25χρονος αδελφός του θύματος, που έφτασε εσπευσμένα από την Αθήνα. Η μητέρα του είχε καιρό να κάνει μεροκάματο. Πατέρας δεν υπάρχει, καθώς πέθανε μετά τον χωρισμό του, και η 54χρονη Ζόριτσα έπρεπε να παλέψει μόνη της.

Γείτονες που την ήξεραν με το όνομα «Ζωή» ανέφεραν πως δεν ζήτησε ποτέ βοήθεια από κανέναν.Η αξιοπρέπειά της δεν της το επέτρεπε, όπως επιβεβαίωσε και η Α. Ανέστη, διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου Ξηροκρήνης όπου πήγαινε η 13χρονη Σάρα, στη Β' Τάξη. Ούτε η Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης βρήκαν κάποια αίτηση της οικογένειας για αρωγή.

Το βράδυ του Σαββάτου η μικρή ψησταριά από το μπαλκόνι μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος και η μάνα άναψε μερικά κάρβουνα για να «σπάσει» το κρύο, αφού δεν είχε άλλο μέσο θέρμανσης.

Όπως είπε μετά στους αστυνομικούς, κοιμήθηκαν μαζί με τη 13χρονη κόρη της όλη τη νύχτα, με την ψησταριά πίσω από τα κεφάλια τους, χωρίς να συμβεί τίποτα. Το κακό έγινε όμως την επόμενη μέρα. Τα κάρβουνα κρατήθηκαν αναμμένα και συνέχιζαν να δηλητηριάζουν σιγά σιγά τον μικρό χώρο.

Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής, η μητέρα αισθάνθηκε αδιαθεσία και βγήκε από το σαλόνι. Πήγε στο μπάνιο και, σύμφωνα με οικεία της πρόσωπα, λιποθύμησε έξω απ' αυτό. Δυόμισι ώρες μετά, στις 11 το βράδυ, συνήλθε και επέστρεψε στο σαλόνι, όπου βρήκε νεκρή την κόρη της πεσμένη στο πάτωμα.
  greeknation.blogspot.gr 
  eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου