Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Φαρισαϊσμός εναντίον Νικολαϊτισμού.

Φαρισαϊσμός εναντίον Νικολαϊτισμού.

ΟΙ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ

και

Σχετίζεται άμεσα με την Χριστολογία και τα αδιάβλητα πάθη
Του Πρωτοπρεσβυτέρου  Βασιλείου Βολουδάκη
«Πορνεία ου γάμος ουδέ γάμου αρχή» (Μ. Βασίλειος)  

Η συνέχεια στην ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ
  
Εμφανίστηκε ξαφνικά, μέρα πεντηκοστής, αυτό το σκοτεινό παλιό κείμενο του πρ. Βολουδάκη ενάντια στις προγαμιαίες σχέσεις και ενάντια στον Γιανναρά, για άγνωστους λόγους. Ίσως πλησιάζουν εκλογές και ο Γιανναράς είναι η προσωπικότης ακόμη, που μπορεί να φέρει διασημότητα! Θεμέλιο της επιχειρηματολογίας ο Μ.Βασίλειος ο οποίος πάλεψε με την ειδωλολατρία στην εποχή του και η ειδωλολατρία στηρίζεται στην πορνικότητα. Και μόνον. Γι’αυτό και συμβολίζεται μέ τον Ταύρο, σύμβολο της σεξουαλικής δύναμης. ο Κύριος όμως, το Ευαγγέλιο, πολέμησε κατ’αρχάς τον Φαρισαϊσμό. Ο οποίος είχε αυτονομήσει τον Νόμο. Πίστευε πώς μπορεί ο άνθρωπος να εφαρμόσει τον Νόμο. Γιατί όμως; Διότι ο Φαρισαϊσμός είχε ανακαλύψει κάτι απάνθρωπο. Την νομιμότητα. Την νομιμοφροσύνη. Που καθιστά μάταιη την ενσάρκωση και την Σωτηρία και την Εκκλησία. Ο Φαρισαϊσμός μοίραζε και μοιράζει ακόμη πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, πολύ πρίν εκδοθούν τα συγχωροχάρτια της παποσύνης. 

Και μόνον στην συνέχεια προσέλαβε την προφητική Π.Δ. και τα απολωλότα. Τους Εθνικούς. Τους τελώνες και της πόρνες, τους Σαμαρείτες και τους Έλληνες. Απέναντι σ’αυτή την Φαρισαϊκή Εκκλησία που συγχέει την νομιμότητα με την Σωτηρία, ο Απ.Παύλος θα είναι το αιώνιο σκάνδαλο. Και δέν είναι τυχαίο πώς ο Απ.Παύλος δέν ταιριάζει ούτε στους Οικουμενιστές. Απύθμενο Ορθόδοξο θράσος, να φυλακίσουμε τον Κύριο, τον Θεό, στα όρια μίας μυστηριακής νομιμοφροσύνης, όπως ο Προτεσταντισμός τον περιόρισε στα όρια της λογικής και ο Πάπας στην αποστολική διαιώνιση, χωρίς την Αγιότητα.
Μόνον η πορνεία καταστρέφει την ανθρώπινη οντότητα; Η υπερηφάνεια, η φιλαργυρία; Πάθη που κυριαρχούν ανενόχλητα τον πρ.Βολουδάκη; Η μετάνοια ενώνει με τον Κύριο. Και μόνον.Η συναίσθηση τής αμαρτίας. Κατανοεί άραγε τις ευχές που διαβάζει; Ότι η Εκκλησία ανήκει στους Αγίους; Προσπαθεί ή είναι ήδη σωσμένος; Έχει φόβο θεού ή είναι μικρός Θεός ο ίδιος και εμείς οφείλουμε να τον φοβόμαστε;
Απο τον καρπό φαίνεται το δέντρο. Είναι απόλυτη συμβουλή καί προστασία απο τους ψευδοπροφήτες. Ποιοί είναι δηλαδή οι καρποί όλων αυτών των νόμιμων γάμων; Ή των παπάδων; Ο λαός γνωρίζει, απλώς δέν τα ανεβάζει στην συνείδηση του, ακόμη. Που είναι αυτά τα παιδιά της νομιμοφροσύνης; Τα παιδιά των Κανόνων;
Τα παιδιά του Ορθόδοξου σωλήνα; Σήμεραζούμε ημέρες κρίσεως. Πράγματα που σε καιρό Ειρήνης μπορούσαν να υπάρχουν και να συνυπάρχουν, χρειάζονται ξεκαθάρισμα. Δέν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να είμαστε παθητικοί, διότι οδηγήσαμε την ζωή σε αδιέξοδο. ΔΕΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ. ΟΥΤΕ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΧΡΙΣΤΩΝ. 
Οι κανόνες που προέκυψαν από τις συνόδους προστατεύουν την Εκκλησία και τους πιστούς από την αίρεση. Τηρώντας λοιπόν τους κανόνες δεν κινδυνέυουμε από την αίρεση. Είναι σύνορα, πού καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Δεν μπορούν οι κανόνες να μας οδηγήσουν στον Κύριο, να μάς κάνουν Χριστιανούς, δεν έχουν αυτόν τον σκοπό. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.  

Αμέθυστος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου