Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Λονδίνο: Ηρωίδα η γυναίκα που «αντιμετώπισε» τον δράστη



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013, 10:04
Μια θαρραλέα γυναίκα αντιμετώπισε τον έναν από τους δύο δράστες της επίθεσης στο Γούλγουιτς στο Λονδίνο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την προσπάθειά τους να αποκεφαλίσουν τον Βρετανό στρατιώτη, ζητώντας του να παραδώσουν τα όπλα τους και προειδοποιώντας τους: «Είστε μόνοι σας εναντίον πολλών ανθρώπων, θα χάσετε».

Η εν λόγω γυναίκα ονομάζεται Ίνγκριντ Λόου Κένετ, είναι 48 ετών και έχει ήδη αναδειχθεί σε ηρωίδα από τις βρετανικές εφημερίδες και τα ταμπλόιντ, καθώς πλησίασε τους δύο δράστες και τους μιλούσε μετά τη δολοφονία μέχρι να εμφανιστεί η αστυνομία. Η ίδια δήλωσε στην «Telegraph» πως ξεκίνησε να τους μιλά, ώστε να μη στραφούν εναντίον όσων άλλων βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον δρόμο (σ.σ.: ανάμεσά τους και μικρά παιδιά).

Μάλιστα, προσπάθησε - όσο ήταν δυνατόν - να κρατήσει την ψυχραιμία της, όταν ο ένας από τους δράστες τής είπε: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε πόλεμο στο Λονδίνο σήμερα». Η κυρία Κένετ επέβαινε στο λεωφορείο νούμερο 53 και κατέβηκε από αυτό, θέλοντας να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον στρατιώτη, καθώς νόμιζε ότι είναι τραυματισμένος.

Όταν κατάλαβε ότι επρόκειτο για το θύμα της επίθεσης και είδε τους δύο νεαρούς με τα χέρια γεμάτα αίμα, τους απευθύνθηκε θέλοντας να προστατεύσει όσους είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο της επίθεσης αλλά και τα παιδιά που σχολούσαν από παρακείμενα σχολεία. «Δεν είχαν πάρει ναρκωτικά, δεν ήταν μεθυσμένοι, ήταν μόνο στρεσαρισμένοι και με νεύρα. Έτσι, προσπαθούσα να τους πείσω να αφήσουν τα όπλα τους» είπε.

Διαβάστε επίσης: Λονδίνο: Αποτροπιασμός για το στυγερό έγκλημα


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου