Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΜΙΚΡΑ "ΨΑΡΙΑ" Φτιάχνουν «στρατό» φοροεισπρακτόρων - Πληρωμή φόρων ή σύλληψη για μικροοφειλέτες



«Στρατό» φοροεισπρακτόρων δημιουργεί ο Γ. Στουρνάρας προκειμένου να «επιτεθεί» στους οφειλέτες του Δημοσίου που χρωστούν μερικές εκατοντάδες ευρώ. Θέλει να τους ξεζουμίσει και να τους αρπάξει, κατ’ εντολή της τρόικας, ότι τους έχει απομείνει, οδηγώντας τους στην πλήρη εξαθλίωση.
Για τους μεγαλοοφειλέτες ούτε λόγος. Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση Σαμαρά τους έχουν αφήσει στο απυρόβλητο και τους έχουν δώσει μάλιστα το δικαίωμα να οδηγούν τις εξελίξεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Γι’ αυτό άλλωστε πηγαίνει τόσο καλά το πρόγραμμα και ακόμη δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα κρατικά ταμεία.
Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η τρόικα να ζητά τη συνέχιση της εφαρμογής του χαρατσιού της ΔΕΗ και το 2013, αφού η ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα και μόνο ένα φόρο για τα ακίνητα έχει συνέχεια. Ή μάλλον η κυβέρνηση αφήνει την κατάσταση ως έχει προκειμένου να περάσει όλη η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων στα χέρια των τραπεζών και των ξένων κεφαλαίων που την επιβουλεύονται.
Και το χαράτσι είναι μόνο η αρχή. Αν δεν υπάρξει εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία από τις αποκρατικοποιήσεις τότε είναι δεδομένο πως θα γίνουν και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Έως οι μισθοί των Ελλήνων φτάσουν αυτούς της Κίνας.  
Ελέγχοντας τα χρέη και την ακίνητη περιουσία θα μπορούν να εκβιάζουν τον Ελληνικό λαό. Τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο και την ελληνική ΑΟΖ, αφού ο Αντώνης Σαμαράς «μοιράζει» συνεκμετάλλευση σε Τούρκους, Γάλλους και όποιους άλλους επιθυμούν να θησαυρίσουν από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.   
Τη στιγμή λοιπόν που νοσηλευτές δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία να περιθάλψουν τους Έλληνες που πεθαίνουν, δάσκαλοι δεν υπάρχουν στα σχολεία να διδάξουν τους μαθητές, ο κ. Στουρνάρας υπέγραψε προκήρυξη για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους. Να σκεφτεί κανείς ότι το μνημόνιο προέβλεπε την πρόσληψη μόνο των μισών (2.000) το 2012.
Φρόντισε ο κ. Στουρνάρας να πάρει μία εξαίρεση από τον περιορισμό των προσλήψεων. Αυτές είναι ειδικού σκοπού. Έχουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της ελληνικής κοινωνίας.
  
Ο Στρατός των «φοροεισπρακτόρων» θα στελεχώνεται από υπαλλήλους όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ποσοστό 65% επί των νέων θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Οι υποψήφιοι που τελικώς θα επιλεγούν θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, στο οποίο θα εξειδικεύονται οι συγκεκριμένοι στόχοι που οφείλουν να εκπληρώσουν.
Σύμφωνα με την απόφαση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαιδεύσεως. Ειδικά για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζεται ότι ποσοστό 5% του αριθμού των προκηρυγμένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας ενώ 65% των θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Καλά το καταλάβατε θα πρόκειται για 4000 «στραμπουληχτές», σε ρόλο μπράβων τοκογλύφων.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου