Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Reuters: Καρέ - καρέ η δραματική διάσωση γυναίκας στο Χαλάνδρι




Δείτε τις φωτογραφίες του Πρακτορείου Reuters που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Δραματική διάσωση γυναίκας από την πρωινή πλημμύρα (Pics)
Οι εικόνες της διάσωσης μιας γυναίκας που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο της στο Χαλάνδρι, κάνουν τον γύρο του κόσμου. 
Οι διερχόμενοι έσπευσαν να βοηθήσουν την έντρομη γυναίκα που καλούσε για βοήθεια. Ο φακός του Πρακτορείου Reuters και συγκεκριμένα ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κολεσίδης, ήταν εκεί και κατέγραψε το συμβάν.
Όπως μετέδωσε το Reuters, "η γυναίκα "κόλλησε" στη λάσπη και εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της. Διερχόμενοι περαστικοί, έσπευσαν αμέσως να την βοηθήσουν και την ανέσυραν λιπόθυμη από το αμάξι της".
Λόγω της δριμύτατης κακοκαιρίας σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Πάνω από 1.000 κλήσεις έχουν βομβαρδίσει το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ συνολικά, πάνω από 95 τόνοι νερού ανά στρέμμα έπεσαν στο λεκανοπέδιο.
Η σφοδρή καταιγίδα που αιφνιδίασε με τη διάρκεια της ξεπέρασε τα προγνωστικά των μετεωρολόγων που υπολόγιζαν ότι θα διαρκέσει 2-3 ώρες. Μάλιστα, η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή που σε πολλές περιοχές της Αττικής το ύψος της βροχής έφθασε τα 75 χιλιοστά.
Η σημερινή πλημμύρα που έπληξε την Αττική συγκρίνεται μάλιστα με εκείνη του 1961 αλλά και με εκείνη του 1977 από τους ειδικούς. Συγκεκριμένα, στις 6 Νοεμβρίου του 1961, καταγράφηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στην Αττική με χαλαζόπτωση μεγέθους καρυδιού επί δέκα συνεχόμενες ώρες.
Δείτε τις δραματικές φωτογραφίες του Reuters:
 
 http://news247.gr/eidiseis/koinonia/reuters_kare_-_kare_h_dramatikh_diaswsh_gynaikas_sto_xalandri.2138962.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου