Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ Πραξικόπημα στο Ιράκ - Κατεπνίγη εν τη γενέσει του - Οι Ιρακινοί "δείχνουν" ΗΠΑ, Σ.Αραβία, Κατάρ


Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ επιχείρησαν να καλύψουν τα νώτα τους εν όψει της τελικής φάσης του δράματος στην Συρία με μια κίνηση που δείχνει πόσο έχουν θορυβηθεί από την (πολιτική) αποτυχία τους να ελέγξουν το Ιράκ μόλις εννέα χρόνια μετά την εισβολή του 2003 και την ανατροπή του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεϊν: Σημαντικά και έγκυρα αραβικά ΜΜΕ καταγράφουν απόπειρα πραξικοπήματος στην Βαγδάτη προκειμένου να ανατραπεί η κυβέρνηση Μαλίκι από τις ΗΠΑ, μέσω επιχείρησης των συμμάχων των ΗΠΑ, σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών.
Η ελεγχόμενη από τους σιίτες κυβέρνηση του Ιράκ, έχει μετατρέψει τα σύνορα Ιράκ-Συρίας σε βασική οδό ανεφοδιασμού του καθεστώτος Άσσαντ από το Ιράν και η δορυφοροποίηση του Ιράκ από το Ιράν, με εξαίρεση τις κουρδικές περιοχές, είναι στην πράξη γεγονός!
Πρόκειται για παταγώδη αποτυχία του αμερικανικου πολιτικού σχεδιασμού που απέτυχαν να προβλέψουν την εξέλιξη σε μία χώρα που συνορεύει με το σιιτικό Ιράν και η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Άραβες σιίτες!
Η αραβόφωνη ιρακινή εφημερίδα al-Dastour, αναφέρει ότι χθες Κυριακή, αποτράπηκε στην Βαγδάτη πραξικόπημα, καθώς ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή η υπηρεσία πληροφοριών του Ιράκ (η οποία έτσι ή αλλιώς ελέγχεται από την αντίστοιχη του Ιράν!) για το επικείμενο κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση Μαλίκι ενορχηστρωμένο από μυστικές υπηρεσίες  περιφερειακού αραβικού κράτους (Μάλλον εννούν την Σαουδική Αραβία ή το Κατάρ).
Η Βαγδάτη από χθες στρατοκρατείται, καθώς η κυβέρνηση κατέβασε τον Στρατό (που ελέγχεται από σιίτες αξιωματικούς) στους δρόμους ενώ το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων έχει ειδοποιηθεί ότι θα παραμείνει σε κατάσταση συναγερμού για αόριστη χρονική περίοδο".
Έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις, ενώ κατά ορισμένους, το κίνημα εκδηλώθηκε, αλλά καταπνίγηκε μόλις μία μονάδα ειδικών δυνάμεων που έχει εκπαιδευτεί από τους Αμερικανούς, ξεκίνησε από τον στρατώνα της μετά από συμπλοκή που διήρκεσε λίγη ώρα.
"Ένα από τα κράτη της περιοχής επεξεργάστηκεί ένα πραξικόπημα μέσω επαφών με πρώην Ιρακινούς αξιωματούχους του στρατού και διοικητές, αλλά μια άλλη περιφερειακή χώρα ανακάλυψε την συνωμοσία και πληροφόρησε τον Μαλίκι μέσω ενός μυστικού μηνύματος», είπε Ιρακινός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά απέφυγε την κατονομασία κάθε μιας από τις δύο προαναφερθείσες χώρες.
Ο ιρακινός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι οι συνωμότες ήθελαν να καταλάβουν τη Βαγδάτη και στη συνέχεια να πάρουν τον έλεγχο της πόλης μέσω ενός δικτύου μυστικών πρακτόρων.
Σε σχετικές αναλύσεις του Σαββάτου Άραβας πολιτικός αναλυτής προειδοποιησε ότι η πρόσφατη πολιτική αναταραχή στο Ιράκ ήταν το αποτέλεσμα των εντατικών προσπαθειών και των νέων συνωμοσιών από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία για την ανατροπή της κυβέρνησης του Μαλίκι.
Μιλώντας στο FNA στη Βαγδάτη το Σάββατο,ο Amir Mousavi δήλωσε ότι χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και η Ιορδανία ακόμα επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης της Βαγδάτης.
"Οι τρέχουσες κινήσεις στο Ιράκ σχεδιάστηκανι ακόμη και πριν από την περίπτωση του πρώην αντιπροέδρου του Ιράκ Tareq al-Hashemi, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν το χάος στη χώρα", δήλωσε ο Μουσαβί.
Ο Χασεμί, σουνίτης πολιτικός από το κόμα  Iraqiya διέφυγε από τη χώρα μέρες αφότου τα αμερικανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν το Ιράκ και σιιτική η κυβέρνηση αλ-Μαλίκι ζήτησε τη σύλληψή του με την κατηγορία ότι διοικούσε μια ομάδα "θανάτου".
Ο Μουσαβί σημείωσε ότι ορισμένες περιφερειακές χώρες ελπίζουν να επιτύχουν τους στόχους τους στη Συρία, με τη δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης στην επαρχία  αλ-Ανμπάρ του Ιράκ.
Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, μερικές απλές έννοιες. Η κυβέρνηση Μαλίκι είναι σιιτική, το Ιράν είναι σιιτικό, η Χεζμπολάχ είναι σιιτική. Και οι τρεις μαζί βοηθούν τον Άσαντ. Άρα αυτό το τόξο βοήθειας η Δύση επιδιώκει να σπάσει.
Αν δεν ανοικτό το "κανάλι" του Ιράκ, η κυβέρνηση Άσσαντ πιθανόν να είχε ρπο πολλού καταρρεύσει, αφού το Ιράν θα αδυνατούσε να περάσει την βοήθεια που τόσο έχει ανάγκη ο Άσσαντ, τουλάχιστον όχι σε μεγάλες ποσότητες.
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν απλά το εύρος τις περιοχής που απειλείται με γενική ανάφλεξη με αφορμή τα γεγονότα στην Συρία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου