Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή




Την ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" στο Βόλο ανέλαβε με ηλεκτρονικό μύνημα που έστειλε στο site indymedia άγνωστη οργάνωση. Στο μήνυμα περιλαμβάνεται όλη η συνήθης φρασεολογία εναντίον της "Χρυσής Αυγής" με απειλές, "εξυπνακισμούς" και ιδεολογική καθαρότητα εναντίον των "εφεδρειών του συστήματος". 
Ακολουθεί αυτούσια η ανάληψη ευθύνης:
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την διάλυση του υποκαταστήματος της παρακρατικής εταιρίας “Χρυσή Αυγή” στην οδό Σκενδεράνη τα ξημερώματα της Τρίτης.
Το συγκεκριμένο παραμάγαζο, στηριζόμενο και υπόλογο στο κρατικό διευθυντήριο, είναι η τρύπα όπου ένιωθαν ασφαλείς οι φασίστες με συχνή αστυνομική παρουσία.
Είναι πλέον περιττό να αναλύσουμε τις αιτίες μιας επίθεσης στην Χ.Α. Έκαναν και θα κάνουν τις βρωμοδουλειές, όπου το επίσημο κράτος δυσκολεύεται, και ταυτόχρονα είναι τα πρωτοπαλίκαρα ενός τμήματος της ελληνικής ρατσιστικής κοινωνίας, την οποία ταΐζουν θέαμα. Απροκάλυπτα στηρίζουν αυτούς που τους αβαντάρουν (πρόταση της Χ.Α. Για φορολογική εξαίρεση εφοπλιστών από το νέο μνημόνιο).
Η επιλογή της ανάδειξης της Χ.Α. Ως παράγοντα της καθημερινότητας διεκπεραιώθηκε μέσω των Μ.Μ.Ε με την καθημερινή προβολή τους, είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο (σε ενημερωτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, αλλά και σε lifestyle μεσημεριανά για να αγγίξουν όσο το δυνατόν περισσότερους μικρομεσαίους τενεκέδες). Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση που υπάρχει κοινωνική πόλωση, το δημοκρατικό σύστημα θα παίξει με όλα τα μέσα και θα χρησιμοποιήσει τις φασιστικές εφεδρείες του. Άλλωστε οι αντζέντες των περισσότερων κομμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν διαφέρουν, ο φασιστικός λόγος εκφέρεται από φιλελεύθερους ,  “σοσιαλιστές” και κάθε λογής πατριωτικό κομματόσκυλο. Οι επιθέσεις των φασιστών σε μετανάστες νομιμοποιούνται τελικά από τον θεσμικό λόγο της εξουσίας και την πρακτική του έκφραση, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,
Παράλληλα, η προώθηση των χρυσαυγιτών άνοιξε το κουτί της πανδώρας για την συντηρητικοποίηση και φασιστικοποίηση όλο και μεγαλύτερων κοινωνικών κομματιών. Η πολιτική νομιμοποίηση που τους δόθηκε μέσω των εκλογικών αποτελεσμάτων το πολύ πολύ να διαλύσει κάποια τελευταία προσχήματα. Τον επόμενο καιρό θα δούμε κάθε καταπιεσμένο χουντικό/φασιστικό/ρατσιστικό ξερατό να εκφράζεται. Ο όχλος των ψηφοφόρων και χειροκροτητών της Χ.Α δεν έχει κανένα άλλοθι αγανάκτησης και παραπλάνησης, όπως θέλει να πιστεύει η αριστερά (κι όχι μόνο), ασχέτως εαν τα κίνητρά του δεν είναι πάντα ιδεολογικά. Όποιος παρεκλίνει από τα “ελληνικά” πρότυπα μπαίνει στο στόχαστρο τόσο με τον κυρίαρχο δημόσιο λόγο όσο και με τις κατασταλτικές επεμβάσεις της αστυνομίας, παρέα με φασίστες.
Η αντιφασιστική μας δράση δεν μπορεί να βασίζεται σε μια επίκληση στην νομιμότητα που προωθεί η αριστερά, η οποία απαντά στις βίαιες επιθέσεις με καταγγελίες. Είναι σημαντικό για εμάς να εξαφανίσουμε τις ομάδες κρούσεις τους από τον δρόμο, γιατι είναι το εφαλτήριο του φασισμού, είναι αυτές που προσδίδουν κύρος και δύναμη σε μια θρασύδειλη μάζα. Ούτως ή άλλως ακροδεξιούς στο κοινοβούλιο βλέπαμε ανέκαθεν, η διαφορά της Χ.Α είναι ότι διεγείρει το κοινό της με την βία και με την δήθεν αντισυμβατικότητα/παρανομία, και έτσι προσπαθεί να κυριαρχήσει στο χώρο (σε πλατείες συνοικίες κτλ).
Στην πόλη του Βόλου δεν θα αφήσουμε ούτε εκατοστό στην φασιστική προπαγάνδα. Η ανακαίνιση που κάναμε στην παράγκα τους δεν πρέπει να ειδωθεί ως κάτι το ιδιαίτερο. Είναι μια ευγενική χειρονομία προς την θιγμένη μας αξιοπρέπια, μια στιγμή στο συνεχές του πολέμου. Δεν θέλουμε να απαντήσουμε πολιτικά στο λαϊκισμό των ρουφιάνων της Χ.Α. Θέλουμε να ξεμπερδέυουμε με την δυσοσμία των γουρουνιώ, να αναλάβουμε επιθετική δράση, να τους τσακίσουμε προς παραδειγματισμό όσων επιθυμούν ελληνικά DNA, καθαρά έθνη, μεγάλες Ελλάδες και μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Υ.Γ.1: Ο “συμπαθών αλλά όχι μέλος” Ζήνων Μανθογιάννης φέρεται σύμφωνα με δηλωσεις του δικηγόρου του να εξαργύρωσε με αγροτικά μεροκάματα τα θελήματα που έκανε για την Χ.Α. Φαίνεται, πως η συνήθης τακτική της Χ.Α να εξουδετερώνει μέλης της για διάφορους λόγους  καλά κρατεί από την δεκαετία του 80, με άπειρες διαγραφές, ρουφιανιές στους μπάτσους και εσωτερικές εκκαθαρίσεις.Ο “καημένος” συνελήφθει με τους δύο “ανήξερους” συνεργούς του λίγο πριν επιτεθούν με μολότοφ σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων. Σε καλή μεριά τα μεροκάματα καθίκι, τώρα χτύπα το κεφάλι σου στον τοίχο... για αρχίσεις να συνηθίζεις.
Υ.Γ.2: Χαιρετισμούς στους μαχητικούς αντιφασίστες σε Ξάνθη, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Άλιμο, Ασπρόπυργο και σε όλη την επικράτεια.
Επίσης αναρτήθηκαν  και δύο φωτογραφίες από την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Βόλο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου