Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΤΣΗΣ «Οι πολιτικοί δεν λογαριάζουν τους πνευματικούς ανθρώπους»

 

«Ποτέ οι Έλληνες πολιτικοί δεν λογαριάζουν τους πνευματικούς ανθρώπους και δημιουργούς», δήλωσε ο ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης από την Κύπρο, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια έκθεσής του, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου Τεχνών στη Λευκωσία.
«Οι πολιτικοί δεν λογαριάζουν τους πνευματικούς ανθρώπους»
«Ποτέ οι Έλληνες πολιτικοί δεν λογαριάζουν τους πνευματικούς ανθρώπους και δημιουργούς», δήλωσε ο ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης από την Κύπρο, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια έκθεσής του, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου Τεχνών στη Λευκωσία. «Εγώ είμαι, εκτός των άλλων, και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ουδείς μας λαμβάνει υπόψη. Ασκείται μια εκπαιδευτική πολιτική και το κράτος ουδέποτε ρώτησε την Ακαδημία τη γνώμη της», πρόσθεσε ο Τέτσης στο περιθώριο των εγκαινίων.
Ο γνωστός ζωγράφος και δάσκαλος με οργή μίλησε και για τη στάση των Ευρωπαίων, τους οποίους χαρακτήρισε «αδίστακτους»: «Δεν φαίνεται να εννοούν στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και ότι ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Όσο οι πολιτικοί είναι Έλληνες άλλο τόσο και οι δημιουργοί σήμερα είναι πνευματικοί άνθρωποι.
Δηλαδή τι πνευματικό καρπό θα μπορούσε να γεννήσει η ερώτηση ενός Κράτους σε μία Ακαδημία; Τι από τα δύο έχει σχέση με την "κοιτίδα του πολιτισμού;" 
Ενα Πείραμα σε Βάθος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου